BLW’nin Faydaları Nedir?

BLW’nin Faydaları Nedir?

Ebeveynler olarak BLW yöntemini benimsememizin önündeki engellerden biri de bebeğimizin yeterince beslenememesi ya da aç kalmasından endişelenmemiz oluyor. Oysa ilk bir yıllarında bebekler için ek gıda, doymaları için gereken bir besin değil keşfedilmeyi bekleyen dünyanın bir parçası.  

 

Bebeklerin ek gıdaya geçişte beslenmeleri konusunda özgür olmaları, yani ne kadar sürede ne kadar yiyeceklerine kendilerinin karar verebilmeleri daha dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına olumlu etki ediyor. Annelerin, bebeklerin beslenmesinde kontrolcü, kilo alımı konusunda endişeli tavırları arttıkça bebeklerin kendi kendilerine dengeli beslenmeyi öğrenmelerinin geciktiği görülmüş. Kilo alımı konusunda ise geleneksel yöntem ile BLW yöntemi ile beslenen bebekler arasında bir fark gözlemlenmiyor. 

 

Özetle BLW yöntemi bebeklerimizin yiyeceklerin lezzetli dünyasını keşfetmesini sağlarken motor becerilerini geliştiriyor, tüm duyularını geliştiriyor. Katı gıda konusunda bir zorlanma yaşamadıkları için yemekle olumlu bağ kurarlar.

Etiketler: blw, bebek liderliğinde beslenme, faydaları, kazanımları, etkileri, nedir
Temmuz 18, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR