Rezene

Rezene

 

Maydonozgiller ailesinden olan rezene, yeşil gövdeli sarı renkli çiçeği ile koku olarak anosonu andırır. Rezeneyi kurutulan soğan ve yaprakları ile yemeklerde kullanırken, tohumlarını da çay olarak kullanabilirsiniz. Rezene yağı ve rezene balı gibi kullanım alanları da bulunan şifa deposu bu sebzenin faydaları saymakla bitmiyor.

Sodyum, kalsiyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller ile  A, C ve E vitaminleri için iyi bir kaynak olan rezene anemi, tansiyon ve sindirim sistemi problemlerine iyi gelebilir. Bronşit ve astım gibi solunum yolları rahatsızlıklarına iyi gelebildiği gibi kemikleri güçlendirip ağrılara iyileştirici takviye olabilir.

Genellikle çay olarak tüketilen rezene ile aslında çok lezzetli yemekler de yapabileceğinizi biliyor musunuz? Siz de bu güzel sebzeyi mevsiminde tüketerek sofralarınızı çeşitlendirebilirsiniz.

BLW Marketim’deki tüm ürünler gibi Rezene çeşitleri de titizlikle seçilir, siz de rezene ve çeşitlerini görmek isterseniz https://www.blwmarketim.com/Arama?1&kelime=rezene linkinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: rezene
Mayıs 23, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR