İnternetten Nasıl Sorunsuz Gıda Alışverişi Yapılır?

İnternetten Nasıl Sorunsuz Gıda Alışverişi Yapılır?

1. Güvenilirlik

 

Siteye bir yakınınızın tavsiyesi ile giriş yaptıysanız bu noktada şüphe duymanıza hiç gerek yok. Tesadüf üzerine bulduğunuz bir site ise, öncelikle bu sitenin hakkımızda, iletişim, bize ulaşın gibi noktalarını mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz. Bu adımları uygulayıp hala içinize sinen bir bilgiye ulaşamadıysanız iletişim numaralarını arayıp ön bilgi almaya çalışmanız çok iyi olacaktır. İletişim numaraları düşmüyor ya da cevap veren yok ise (mesai saatleri içinde) baştan bu siteyi elemenizi tavsiye ederiz. Çünkü muhtemelen siparişiniz ile ilgili bir sorun yaşadığınızda da aynı sorunu yaşayabilirsiniz. Örneklerini çok duyduk. 

 

2. Fiyat

 

Size çok basit bir e-ticaret dolandırıcılığı yöntemi söyleyelim: Ürünün gerçek fiyatını indirimli fiyatıymış gibi göstermek. Bu nedenle üzerinde kırmızı çizgi çekilip indirimli fiyatı yazılmış her ürüne aldanmayın. Ürünün adını google’a yazıp “alışveriş” sekmesine tıklayın ve karşınıza çıkan dökümleri inceleyin. Zaten bir ürünün tavsiye edilen satış fiyatı vardır ve 3 aşağı 5 yukarı diyebileceğimiz tabirle çoğu sitede bu fiyata satılıyor olduğunu göreceksiniz. En uygun fiyatlısını en güvenilir sitede bulduysanız şanslısınız! ? 

 

3. Kargo

 

Eğer ürünlerin size belirli bir sürede ulaşması gerekiyorsa sitenin müşteri hizmetlerinden bu konu ile ilgili bilgi alma şansınız var. Kargolandıktan sonra özellikle içerisinde hızlıca bozulacak gıda ürünleri var ise, gönderinizi gün gün takip etmek müşteri sorumluluğu olarak size aittir. Eğer kargonuzun size geliş aşamasında bir sorun, yavaşlık gibi şeyler tespit ettiyseniz 48 saat dolmadan müşteri hizmetlerine bilgi vermenizi öneririz ki firma kargoya ulaşıp sorunun kaynağını öğrenip çözüm bulabilsin. 

 

4. Teslimat

 

Ülkemizdeki kargo taşımacılığının sorunlarını biliyoruz. Kolilerin fırlatılması nedeniyle özenle paketlenmiş gıda ürünleri dahi patlayabiliyor, kırılabiliyor, akabiliyor ve hatta kolideki tüm ürünleri kullanılmaz hale getirebiliyor. BLW Marketim olarak paketlemedeki özenimiz konusunda daima olumlu geri dönüşler alıyoruz. Yine de zarar gören ürünlerimiz olabiliyor. Müşterinin bu noktadaki sorumluluğu zarar gören ürünlerini mutlaka fotoğraf ya da video yardımıyla belgeleyip müşteri hizmetlerine whatsapp ya da mail yoluyla iletmek. Firmanın sorumluluğu ise müşterinin mağduriyetini telafi etmek. Gıda taşımacılığının bir sigortası yok, o nedenle kargo firmaları bu zararı herhangi bir şekilde telafi etmekle yükümlü değiller. Fakat satın aldığınız firmanın da “bizim suçumuz değil” diyerek köşeye çekilmesi de doğru değil. Müşterinin parasını ödeyerek satın aldığı ürünün sağlam bir şekilde teslim almaya hakkı vardır. O nedenle satın aldığı firma kendi tercihine göre “ürünün ücret iadesini yapmak” ya da “ürünü yeniden göndermek” sorumluluğundadır. Bunlardan ikisini de yapmıyor olması, artık o siteyi tercih etmeme sebeplerinizden biri olacaktır. 

 

5.   Kontrol

 

Ürünleri hazırlayıp kargoya veren herhangi bir robotik sistem henüz bulunmadı. Sipariş vermiş olduğunuz ürünler insan eliyle hazırlanıp paketlendiği için zaman zaman eksik ya da yanlış ürün teslim almış olabilirsiniz. Bu durumda yine müşteri hizmetlerine ulaşıp konuyu bildirmeniz ve telafisi ile ilgili çözüm yolu oluşturulması istediğinizi bildirebilirsiniz. Firma eksik ya da yanlış gönderilen ürününüzün düzeltilmesi sorumluluğundadır. Bir diğer konu da, ürünün doğru, sağlıklı ve sitedeki içerik / açıklama bilgileri ile eşleşmiş olması gerekiyor. 

 

Siparişinizi sorunsuz teslim aldıysanız ne güzel! Bu durumda firmaya sadece şikayet ya da sorun bildirme amaçlı ulaşmak yerine, memnuniyetinizi belirten güzel bir mesajla kendilerini onore edebilir, motivasyonlarına katkıda bulunabilirsiniz.

Etiketler: gıda alışverişi
Nisan 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR