Spirulina nedir?

spirulina

Mavi-yeşil yosun türü olan Spirulina'nın ‘süper gıda’ olarak tanımlanmasının nedeni, yüksek oranda bitkisel protein barındırıyor olmasıdır. Bu nedenle besin takviyesi olarak tercih edilmektedir. Ayrıca antioksidan olması ve çok sayıda vitamin barındırması da spirulinanın besin takviyesi olarak tercih edilmesinin nedenidir.

 

İçerisinde A,B,C,E vitaminleri, demir, çinko, selenyum, kalsiyum, magnezyum barındırır.

 

Yüksek oranda protein içerdiği için vegan ve vejetaryen beslenenler için oldukça önemli bir besin kaynağıdır. 

 

Besin değeri yüksek, kalorisi düşük bir bitkisel protein türü olması sebebiyle düşük kalorili diyetler sırasında tercih edilir.

 

C vitamini ve selenyum zengini olan Spirulina, antioksidan özelliği ile hücrelerimizi ve dokularımızı hasarlara karşı korur.

 

Bağışıklık sistemini düzenlemeye yardımcı etkisi, tiamin, riboflavin, niasin, folat ve B-6, A ve K vitamini içermesi onu kilo vermeye yardımcı sağlıklı takviyelerden biri haline getirir. Bağırsak sağlığı, kolestrol ve diyabet yönetimindeki pozitif etkileri vardır

 

Spirulina nasıl kullanılır?

 

Smoothielere eklenebilir, çorbalara katılabilir ya da sebze sularına karıştırılabilir. Ayrıca besin takviyesi olarak tablet formunda günde üç adeti geçmeyecek şekilde alınabilir.

Etiketler: spirulina
Eylül 24, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR