Yıkanabilir Bebek Bezi Nasıl Kullanılır?

Yıkanabilir Bebek Bezi Nasıl Kullanılır?

Yıkanabilir bebek bezi kullanımı eski zamanlarda anneler için yorucu olsa da, günümüzde oldukça kolaydır. Üstelik tek kullanımlık bebek bezlerine alternatif olan yıkanabilir bebek bezi çevreyi kirletmemesi nedeniyle oldukça ekolojik bir üründür. Modern hayatın yoğun temposu içerisinde anneler zamandan tasarruf için kullan-at bezleri tercih ediyor olsa da, yıkanabilir bebek bezi kullananlar da artmaya başlamıştır.

 

Yıkanabilir Bebek Bezi Nedir?

 

Bebeklerin hayatlarının 2-3 yılı boyunca en çok kullandıkları ve ihtiyaç duydukları ürünlerden biri de bebek bezidir. Tuvalet eğitimini tamamlayana kadar bebekler devamlı olarak bebek bezi kullanırlar. Bu kadar temel bir ihtiyaç olması nedeniyle bebek bezi teknolojisi de hem bebekleri hem de anneleri rahat ettirebilecek bir arayış içerisinde geliştirilir. Eski zamanlarda annelerin elde yıkamak zorunda kaldıkları yıkanabilir bebek bezlerine alternatif olarak tek kullanımlık bebek bezi ortaya çıkmıştır. Bir yandan kullanımı anneler için oldukça kolay olan bu bebek bezleri diğer yandan çevre için fazladan atık anlamına geldiğinden, yıkanabilir bebek bezi kültürü tamamen terk edilmemiştir. Yıkanabilir bebek bezi yeni nesil teknolojiler sayesinde artık çamaşır makinesinde yıkanabilir. Pamuklu ve organik kumaşlar ile üretilen yıkanabilir bebek bezleri tekrar tekrar yıkanarak uzun süre kullanılabilir.

 

Yıkanabilir Bebek Bezi Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

 

Hazır bezler kadar yaygın olmasa da çevreye duyarlı olmak adına her geçen gün daha çok tercih edilmeye başlanan yıkanabilir bebek bezi kullanmanın sağladığı faydalar şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Yıkanabilir bebek bezi çevre dostu olması ile ön plana çıkar. Çamaşır makinesinde tekrar tekrar yıkanılarak uzun yıllar kullanılabildiği için çevreye yarattığı atık miktarı hazır bezlere göre son derece azdır.
  • Yıkanabilir bebek bezleri tuvalet eğitimi konusunda anne ve bebeklere yardımcı olur. Bebeğin tuvalet alışkanlığı kazanabilmesi için çiş yaptığı zaman ıslaklığı hissederek bundan rahatsız olması ve tuvalete gitme kavramını öğrenmesi beklenir. Oysa ki hazır bebek bezlerinin teknolojisi bebeklerin tamamen kuru kalmaları üzerine kuruludur. Islaklık hissetmeyen bebeklerin tuvalet eğitimini tamamlamaları uzun sürer.
  • Yıkanabilir bebek bezleri çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkanır, leke tutmaz ve hızlıca kurur.
  • Naylon, PVC gibi kanserojen maddeler içermez. Tamamen organik ve pamuklu kumaşlar kullanılarak üretilir.
  • Kullan-at bebek bezleri bebeklerin cildi için sıcak ve nemli bir ortam yaratır. Bu da bakteri oluşumu için ideal ortamdır. Yıkanabilir bebek bezi ise cilde nefes aldırır özelliktedir. Bakteri oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
  • Yıkanabilir bebek bezi özel dokusu sayesinde bebeklerin pişik olma riskini azaltır.
  •  

Denize girerken kullanılan yıkanabilir mayo bebek bezi nin de aynı avantajlara sahipolduğunu eklememiz gerekir.

 

Yıkanabilir Bebek Bezi Nasıl Kullanılır?

 

Yıkanabilir bebek bezi alırken bebeğinizin boyunu ve kilosunu göz önünde bulundurarak ona uygun boyutta olanlarını tercih etmelisiniz. Aksi takdirde kenarlardan sızıntı yaşama durumu söz konusu olabilir. İlk kullanımdan önce bezleri 3 kez yıkamalısınız. Böylece kumaşların emiciliği artar. Kullanıma başladıktan sonra bebeğinizin altını en fazla 3 saatte bir mutlaka değiştirmelisiniz.

 

Yıkanabilir Bebek Bezi Nasıl Temizlenir?

 

Yıkanabilir bebek bezinin temizliği son derece kolaydır. Elbette ki öncelikle tuvalette temizlemeniz gerekir. Musluğa tutarak akıtmak da uygun bir yöntemdir. Sonrasında kullanılan bezleri sıcak bir suyla durulamak gerekir. Yıkanabilir bebek bezlerini muhafaza etmek için sızdırmaz torba kullanabilirsiniz. Yıkanabilir bebek bezlerini biriktirerek 2-3 günde bir yıkayabilirsiniz. Yıkama sıklığını elinizdeki bez sayısına ve kullanım miktarına göre kendiniz belirleyebilirsiniz.

 

BLW Marketim olarak bebeğinizin cilt sağlığını önemsiyor ve onların rahatı için en sağlıklı yıkanabilir bebek bezi ürünlerini sizlerle buluşturuyoruz! Siz de yıkanabilir bebek bezi seçeneklerini inceleyerek, bebeğiniz için doğal ve sağlıklı bir seçim yapabilirsiniz.

Etiketler: Bilgilendirici İçerik
Aralık 23, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR