Bebek Liderliğinde Beslenme BLW Kitabı

Bebek Liderliğinde Beslenme BLW Kitabı

Bebek Liderliğinde Beslenme-BLW kitabı, 8 kadından oluşan bir yazar ekibi tarafından, BLW yönteminin daha doğru ve tek bir kaynaktan öğrenilmesi amacıyla yazılmıştır.

 

Yazarları:

Nil Nurlu Deniz

Kevser Yılmaz

Saniye Ayra

Nergiz Tezcan

Duygu Demiryan

Melek Alpek

Esra Tenekecioğlu

Zeynep Erişen Şakar

 

Kitap 5 bölümden oluşmaktadır.

1. BÖLÜM: BLW TÜRKİYE GRUBUNUN KURULMASI

2. BÖLÜM: BEBEKLERDE SAĞLIKLI BESLENME

3. BÖLÜM: GÜNLÜKLER (Yazar ekibinin kendi bebekleri ile ilgili ek gıda süreçlerini anlattıkları bölüm)

4. BÖLÜM: SIK SORULAN SORULAR & TABLOLAR

5. BÖLÜM: TARİFLER

Kitabın ilk 8 basımı (İlk 5 baskı 1000’er adet, sonraki 3 baskı 2000’er adet) Pupa Yayıncılık tarafından yapılmıştır. Daha sonra basımına Gün Yayıncılık tarafından devam edilmiştir. Gün Yayıncılık tarafından da 4. Kez basılmıştır. (İlk basım 2000 adet, 2. Ve 3.basım basım 1000’er adet, 4. Basım 3000 adet). Kitap toplamda 12 baskı yaparak yaklaşık 19.000 satış adedine ulaşmış, ebeveynler ve ebeveyn olan ünlüler ile influencerlar tarafından da büyük ilgi görüp, BLW yöntemi ile ilgili en çok tavsiye edilen kitap durumundadır.

 

Kitabın genel havası oldukça eğlenceli! Dili akıcı… BLW ile ilgili yapılan akademik araştırmalar ve danışman çocuk hekimlerinin de önerileri eklenerek yazılan teknik bilgiler çok uzun tutulmadan yazıldığı için, okuyucu bilgilenirken sıkılmıyor. Yazarların kendi bebekleri ile ilgili yaşadıkları ek gıdaya geçiş ve BLW tecrübeleri zaman zaman güldürüyor, zaman zaman da yapılan hataların açıkça yazılması nedeniyle okuyucuyu bilinçlendirmesi açısından kitabın en çok yer verilen bölümlerinden biri. Yani BLW yönteminin uygulanma kısmı bu bölüm. Yöntemi bebeklerin BLW süreçlerini okurken daha iyi anlıyorsunuz.

 

Kitabın arka kapağında; Baby-led Weaning (O Tabak Bitecek mi?) kitabının yazarları Gill Rapley ve Tracey Murkett Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Gökhan Mamur Beslenme Uzmanı Betül Karakuş Oyuncu-Sunucu Ceyda Düvenci’nin kitaba ve BLW yöntemine dair cümleleri bulunuyor. Bebeğinizin ek gıdaya geçiş süreci henüz başlamadan, hatta hamile iken sakin kafayla okumanızı tavsiye ederiz.  Bebeğinizin tüm hayatı boyunca sürecek olan beslenme alışkanlığını düzenlemeye yardımcı olan bu yöntemin, bebeğinize kattığı diğer özelliklerinin de gün geçtikçe geliştiğini gördükçe kendinizle ve bebeğinizle gurur duyacağınıza emin olabilirsiniz.

 

 

Kitabı buradan sipariş edebilirsiniz: https://www.blwmarketim.com/urun/bebek-liderliginde- beslenme-blw-1

Etiketler: Bebek Liderliğinde beslenme, BLW, kitap
Nisan 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR